Har du ikke fokus på at få din webshop til at fremstå troværdig, kan det skade din konverteringsrate og dermed også, hvor meget du sælger. Har potentielle kunder ikke tillid til dig, finder de et andet sted at bruge deres penge. Her får du nogle gode råd til, hvordan du skaber tillid og får din webshop til at fremstå troværdig.
#1: Hvordan er førstehåndsindtrykket?
Dine besøgende bruger under 30 sekunder på at vurdere, om de vil handle hos dig eller ej. Det er afgørende, at du inden de første 30 sekunder får vækket deres tillid. Jo mere professionel og indbydende, din webshop fremstår, des større sandsynlighed er der for, at du får solgt dine varer.
Du bør derfor ikke undervurdere, hvor stor en betydning designet har for din forretning. Gør noget ud af de visuelle indtryk. Brug velkendte elementer som logoer på fragt- og betalingsmuligheder. Det skaber en følelse af at være i et velkendt og trygt miljø.
#2: Gennemsigtighed skaber tillid
Ved at være gennemsigtig sender du et signal til kunden om, at du ikke har noget at skjule. Gør dine handels- og fragtbetingelser samt returpolitikker synlige, så de let ses på både forside og undersider. Det skal være nemt at kontakte jer. Placér derfor kontaktoplysninger og CVR-nummer i webshoppens footer. Lav desuden en dedikeret kontaktside, hvor det fremgår tydeligt, hvornår man kan kontakte kundeservice, samt hvor lang tid, der går, før man kan forvente at få svar på sine henvendelser.
#3: Gør webshoppens bedømmelser synlige
Der er næppe noget, der vækker mere troværdighed end positive kundeanmeldelser. Det er en god motivationsfaktor, hvis du kan vise, at forhenværende kunder har haft en positiv oplevelse, når de har handlet hos dig.
Du kan selv indhente udtalelser fra kunder og gøre dem synlige, eller du kan bruge e-mærkets kundescore, Trustpilot og lignende tjenester.

Med en SSL-protokol (https i stedet for http) er kunderne sikre på, at deres data behandles sikkert.
#4: Brug SSL
SSL står for Secure Sockets Layer og er en krypteringsprotokol. Den skaber et krypteret link mellem browser og webserver, så du er sikker på, at transaktioner og data, der skabes mellem din webshop og kunde, forbliver private. Når din webshop har et SSL-certifikat, skifter den fra http til https-protokol, og der bliver vist en grøn hængelås i browseren. Den signalerer til dine kunder, at de kan stole på din webshop, samt at deres informationer behandles korrekt og sikkert.
#5: Fortæl, hvem I er
Det er lettere at stole på din webshop, hvis du viser, hvem der står bag. Gør det synligt, at der er ægte mennesker bag maskineriet. Udarbejd en ’Om os’-side, der beskriver, hvem I er, hvad I laver, og hvorfor webshoppen er stiftet. Det handler om at skabe en personlig relation til de besøgende, som de kan identificere sig med.
#6: Undgå stave- og grammatikfejl
Folk vurderer i høj grad din webshop ud fra, hvordan der kommunikeres. De fleste mennesker er klar over, at mange falske webshops er oversat af en maskine og derfor fulde af dårlige formuleringer og grammatiske fejl. Brug ekstra kræfter på at få udarbejdet dine tekster af en erfaren tekstforfatter, så du er sikker på, at de fremstår professionelle.
Vi har publiceret en artikel omkring readability, du kan læse, hvis du vil være sikker på, at dit indhold er let at læse.
#7: Angiv pris i hele tal
På svindelbutikker er det ofte en maskine, der udregner priserne. De er sjældent programmerede til at runde op eller ned, og derfor er prisen ofte angivet med decimaler. Det virker i supermarkedet, men det er sjældent, at det virker på nettet. Angiv derfor prisen i hele tal uden decimaler.

Er din webshop aktiv på de sociale medier? Link til dine profiler og øg troværdigheden.
#8: Link til sociale profiler fra din webshop
Din webshop er din virksomheds vigtigste repræsentant, men er den ligeledes til stede Facebook, Instagram eller andre sociale medier, kan det være en lige så vigtig troværdighedsindikator. Når du kommunikerer via de sociale medier, viser du, at det er rigtige mennesker, der står bag din webshop – og det har stor betydning for, om potentielle kunder handler med din virksomhed. Det kræver dog, at du er aktiv på de sociale medier. Samtidig viser det, at du er villig til at gå i dialog.
#9: Din webshop skal være brugervenlig
En aktiv og troværdig webshop bekymrer sig om kunderne. Det betyder også, at du bekymrer dig om, at leverer en god brugeroplevelse, så det er let at navigere på siden og handle hos dig. Er brugeroplevelsen ikke i orden, giver du dine besøgende et negativt indtryk af din virksomhed. En god brugeroplevelse indebærer blandt andet:
- at du ikke har døde links på din webshop.
- at det er let at navigere og finde det, man søger.
- at din webshop loader hurtigt.
- at designet er up to date.
- at din webshop fungerer på både stationære og mobile enheder.
Hvis du vil vide, om din side lever op til ovenstående punkter, kan du anvende forskellige værktøjer til det – eksempelvis Moz. Her har du blandt andet mulighed for at finde ud af, hvor du har døde links, SEO-fejl og lignende på din webshop.
#10: Hvad gør konkurrenterne?
Når du har rettet til efter ovenstående, kan du tage et kig på dine konkurrenter – gerne dem, der har mange år på bagen og dermed har haft lang tid til at optimere deres shop, så den fremstår troværdig. Hvad gør de for at skabe tillid? Skriv det ned, imens det stadig er friskt i hukommelsen, og brug det på din egen webshop.
Søgemaskinerne elsker troværdighed
Google, Bing og de andre søgemaskiner vurderer blandt andet din webshop ud fra, hvor troværdig den fremstår. Jo mere troværdig, des bedre placeringer. Ovenstående elementer påvirker altså direkte dine placeringer i søgeresultaterne.
Vil du have hjælp til at gøre din side mere troværdig?
Hvis du har brug for hjælp til at gøre din side mere troværdig, står vi hos Bondtofte & Co klar til at hjælpe dig. Du kan fange os på (+45) 70 50 07 25 eller [email protected] – så finder vi en løsning, der matcher dine ambitioner.