Der er mange fordele forbundet med at opsætte og gøre brug af korrekt formatering af sine URLs og filer. Det er som sagt nemmere for søgemaskiner at afkode hvad en given side omhandler, hvis disse parametre er i orden, samtidig gør det en URL markant mere interessant for en bruger, der støder på den i søgeresultaterne. Forkert formaterede URLs kan ligefrem skræmme brugere fra at klikke på dit resultat.
Ved at navngive filer og URLs korrekt, øger det også chancen for at få indgående links, med de korrekte søgeord og fraser implementeret, eksempelvis hvis en bruger vælger at linke til dit website, med URL’en som det aktive tekstlink.
Samtidig bliver det også muligt for en bruger, at vurdere hvad siden omhandler, om de har lyst til at klikke sig ind på den og om de eventuelt vil dele den videre eller linke til den.
Mellemrum – Bindestreger fremfor underscores
Skal et filnavn eller en URL indeholde et mellemrum, er den eneste korrekte måde at håndtere dette på, ved at gøre brug af en bindestreg. En bindestreg bliver af søgemaskiner opfanget som et mellemrum, det er faktuelt set, den eneste rigtige måde, at implementere et mellemrum i et filnavn eller en URL.
Der er mange, der vælger at bruge underscore i stedet for bindestreger og nogle systemer har det endda som standardindstilling, dette er dog ikke den korrekte formatering og bør undgås. Det samme bør reelle mellemrum, som formateres om til ascii-tegn og skaber en endnu mindre læsbar URL.
Udover det faktum, at det er forkert at bruge underscores til at indikere et mellemrum, kan det også være tæt på umuligt, at se en underscore i en URL, hvis den er formateret som et aktivt link, da en understregning (Hvis CSS er formateret så ledes), vil være understreget i forvejen og dermed usynliggør understregningen.
Danske tegn skal omskrives (Æ, ø, å)
Selvom Google kan formatere danske tegn i URLs og vise dem korrekt i deres søgeresultater, er det ikke den mest hensigtsmæssige måde, at arbejde med danske tegn på.
Bogstaverne æ,ø og å, bør formateres fonetisk og dermed fremgå således: ae, oe og aa. At lave sine egne regler og eksempelvis blot benytte et a i stedet for aa eller et o i stedet for ø, er ingen god idé. Det kan godt være at Google kan afkode det, men det vil være med et udgangspunkt i, at vedkommende der har formateret URL, nok ikke kan stave og at det derfor blot er tale om en mindre slåfejl. Selvom Google sandsynligvis vil kunne forstå dette, er det stadig ikke den korrekte løsning og som med alt andet, når det kommer til SEO, betyder selv de mindste elementer en hel del i det samlede billede.
Vil du have dit søgeord fremhævet i søgeresultaterne, når de indgår i din URL (det vil du gerne), er du også nødt til at have et perfekt match.
Undgå specialtegn
Selvom det er muligt at indsætte specialtegn i sine URLs, bør man så vidt muligt undgå denne praksis, der er nemlig ingen garanti for at søgemaskinerne læser dem korrekt. Det er vigtigt at være klar og entydig i sin navngivning.
Undgå for lange URLs
Lange URLs er ikke hensigtsmæssige for hverken søgemaskinebotter eller brugere. Som udgangspunkt bør enhver URL og et hvert filnavn, være så kort og præcist, som overhovedet muligt.
Nu længere en URL er, nu sværere er den at afkode for en bruger og nu mindre indbydende vil den være, når den deles på sociale medier, eller skal sendes til en ven. Samtidig kan URL også blive forkortet i søgeresultaterne, hvilket kan betyde, at færre klikker på resultatet.
Generelt set, skal en URL gerne være så nem at viderekommunikere som overhovedet muligt, uanset om det sker skriftligt eller mundtligt.
Undgå kapitaler
Søgemaskiner er opmærksomme på, om du bruger store eller små bogstaver, og de betragter dem forskelligt. Ved helt konsekvent udelukkende at gøre brug af lower-case, vil man kunne undgå problemer med duplikeret indhold. Dit system bør automatisk omskrive og omdirigere store bogstaver til små bogstaver, dette kan klares igennem eksempelvis .htaccess.
Selvom dit system som udgangspunkt kun bruger små bogstaver, kan andre komme til at linke eksternt til dit website med store bogstaver i URLs, uden en catch all løsning. Som forklaret ovenfor kan der opstå duplikeret indhold på websitet og altså også selvom, man håndterer det korrekt, internt.
Hej
Jeg fik et tilbud om at få en bog om international SEO, men tastede forkert (opdagede det først da jeg trykkede på “send”)
Kan jeg stadig få den på min mail??
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Peder Gundestrup