Store ændringer for dem der ikke ville afvente situationen
Google har hele tiden udtalt, at de udvidede meta-beskrivelser var en test. Derfor er vi også mange, der har frarådet, at man begyndte at ændre sine meta-beskrivelser til det nye og længere format.
Det råd var der heldigvis mange der tog til sig, og dem der gjorde dette, slipper nu for at bruge en masse tid på at korte deres meta-beskrivelser ned igen.
Har du ikke ændret i dine meta-beskrivelsers længde, siden testen slog ind, skal du intet foretage dig, denne opdatering har ingen indvirkning på dig og dit website.
Har du derimod tilpasset til det længere format, skal du i gang med at korte dine beskrivelser ned igen.
163 karakterer er ny gennemsnitslængde for desktop resultater
Målt på en bred skare på tværs af en lang række søgeresultater, er den nye meta-beskrivelse længde i gennemsnit på 163 karakterer for desktop resultater, hvorimod gennemsnitslængden tidligere, mens testen kørte, og hvor det var muligt at køre med op til 300 karakterer, var på hele 230 karakterer.
132 karakterer er ny gennemsnitslængde for mobile resultater
I de mobile resultater er der også sket ændringer og her er gennemsnitslængden på meta-beskrivelser nu nede på 132 karakterer målt over en bred skare af søgeresultater.
Længde kan og vil altid variere
Google ændrer på det visuelle layout af deres søgeresultater ofte, det betyder også, at man skal være en anelse tilbageholdende med at tage ændringer til sig. Det sker meget ofte at disse rulles tilbage igen – Google tester altid.
Du har måske undret dig over, hvorfor du aldrig er stødt på en karakter/pixelanbefaling fra Google selv i forhold til optimering af sidetitler og meta-beskrivelse. Dette står ikke beskrevet nogen steder i Googles hjælpedokumenter. Årsagen er, at elementerne er dynamiske og at Google kan og vil ændre og småjustere på det visuelle layouts af SERPs.
META-beskrivelser er sjældent statiske
Uanset hvor dygtig du er til at sætte en meta-beskrivelse, vil der være scenarier hvor Google vælger at sætte en anden. Dette gør Google hver gang, de mener, at resultatet kan forbedres ved at ændre i beskrivelsen.
Ofte skyldes skiftet, at en bruger søger noget specifikt, der nævnes et sted på en given side, men hvor meta-beskrivelsen ikke er beskrivende for netop dette punkt. Bruger Google den normale meta-beskrivelse, der er sat for hele siden som helhed, kan resultatet virke mindre relevant for en bruger, der søger specifikt efter noget, der ikke nødvendigvis giver sig selv, er dækket på en given side baseret på dets meta-beskrivelse.
Meta-beskrivelser ændrer sig derfor alt efter hvordan søgefrasen, der indtastes og benyttes til at lokalisere siden, er formateret og hvad den indeholder.